15:00

Ruda IF

Referat: Fagerhults AIK - Ruda IF

Blåsig, solig hösteftermiddag och Ruda gästar Ekingen, två lag som ligger jämt till i tabellen.
Matchsnacket innan matchen handlar om att vi ska ligga lågt med vårat lag och i jaga ihjäl oss, utan göra det lika bra defensivt som vi gjorde mot Åseda senast.
Ruda rör sig bra och byter positioner där framme så backlinjen får jobba på hårt, Ruda skapar en massa målchanser men mest halvchanser med skott utanför eller så plockar Mirza dem. Ruda har ett par farliga hörnor också, men nickar dem över. Istället är det FAIK som kontrar in, och avsluten sitter idag (ovanligt för denna säsongen) vi har tre riktigt bra lägen i första och sätter två, Hampus det första och Philip W det andra. Gött med halvtidsvila och en 2-0 ledning.
Vi fortsätter vårt "låga" spel :) och hoppas på att Ruda ska bli stressade, men istället så reducerar Ruda med bara fem minuter in i andra.
Men bara efter ett par minuter så får Philip W ett friläge och efter lite krångel så ger han FAIK lednigen med 3-1 snyggt..
Ruda skapar inte riktigt lika många chanser i andra men sätter dit sitt andra mål efter lite "flipperspel" i FAIK:s straffområde med 20 kvar.
Men idag är det FAIK:s tur helt enkelt, retroaktiv om man ser tillbaka på säsongen, med bara minuten kvar får Ruda ytterligare en jättechans men då har Mirza stolpen med sig.
Så när domaren blåser av matchen så har vi tre sköna poäng.... 3-2.
I ett hårt jobbande FAIK idag som alla gör ett stålande match så gör två av våra unga lovande spelare sina bästa matcher för året, Hampus och Andreas extra plus. Men att notera så har vi fem grabbar mellan 14 och 16 år inne på plan nästan hela andra halvlek, härligt.
Nu laddar vi för att hämta tre poäng till i sista matchen hemma mot OUBK.